Over

Kooi Administratie

 

Sommigen weten van jongs af aan al wat ze willen worden, maar dat had ik totaal niet. Mijn voorgeschiedenis is heel simpel: ik wist abslouut niet wat ik wilde gaan doen. In Groningen – waar ik opgroeide – lagen de banen bovendien niet voor het opscheppen. Daarom vertrok ik op mijn 21ᵉ jaar een beetje noodgedwongen naar het westen van het land waar ik financiële functies kreeg bij respectievelijk

Philips/A & T, de Groothandelsmarkt en openbaar vervoerbedrijf HTM. Zo ben ik in de financieel-administratieve wereld gerold.

 

Ik werd in 1994 werkloos en kwam drie maanden thuis te zitten. Mijn contract werd niet verlengd en ik zat zonder werk. Ik wilde echter niet thuis zitten. Daarom besloot ik een bedrijf te starten: Kooi Administratie. Voor mij een keerpunt. Tijdens de startersbijeenkomst bij de Kamer van Koophandel kreeg ik al mijn eerste klant: Centurion Service. Deze klant heb ik nog steeds.

Ik ben gevormd door de bedrijven waar ik heb gewerkt. Boekhouden heb ik geleerd bij de Groothandelsmarkt. HTM heeft mij enorm geholpen om een netwerk en sociale contacten op te bouwen in Den Haag en omgeving. Ook kreeg ik via HTM een baan bij mijn huidige werkgever:

notarissenkantoor Van Buttingha Wichers. Ik werd daarvoor gevraagd en hoefde niet te solliciteren.

 

Ik heb me de laatste jaren wel afgevraagd wat ik tot aan mijn pensioen nog met mijn werkzame leven wil doen. In mijn hart heb ik die vraag beantwoord. Mijn visie is om volledig zelfstandig ondernemer te worden. Ik merk dat mijn hart en interesse ligt bij startende tot middelgrote ondernemingen. De reden is dat ik voor deze ondernemingen het totale pakket kan uitvoeren en kan adviseren op financieel-administratief en fiscaal gebied. Ik hecht grote waarde aan regelmatig contact met de opdrachtgever: door samenwerking kan ik een meerwaarde voor anderen zijn. Ik kies bij de uitbreiding van het klantenbestand voor de weg van de geleidelijkheid. Ik heb nu 17 betaalde klanten, maar mijn ambitie is om dit de komende jaren uit te breiden naar 25, zodat  ik alleen nog voor mijn eigen bedrijf werk. Dat wil ik de komende jaren realiseren.